BAL KABAĞI KREMALI GNOCCHİ



bal kabaği kremali gnocchi

Malzemeler

210 gr Balkabağı
1 yemek kaşığı Tereyağı
2 yemek kaşığı Su
1 tatlı kaşığı Le Guerandais Öğütme Deniz Tuzu
½ çay bardağı Kerrymaid Double Krema
1 yemek kaşığı Rani Gıda Ürünleri Toz Parmesan
200 gr Hilcona Gnocchi
Adaçayı yağı için
2 yaprak Adaçayı
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 tatlı kaşığı Kurutulmuş bal kabağı çekirdeği

Tarif:

Bal kabaklarını iyi kesen bir şef bıçağı ile üstlerinde yeşil bölge kalmayacak şekilde traşlayın. 10 gr’lık bal kabağını dilimleme makinası (slicer) yada bıçak yardımı ile 1 mm olacak şekilde kesin. Fırında 90°C’de 5 saat kurutun. Geri kalan balkabaklarını 2 cm x 2cm olacak şekilde küpler halinde kesin. Balkabaklarını tereyağı, tuz ve su ile birlikte bir tencerede çok kısık ateşte üstü kapalı halde pişmeye bırakın. 15 dakika sonra balkabakları kaşık ile bastırıldığında püre oluyorsa bir mikserden geçirerek, püre haline getirin.(Pürüzsüz bir püre için tereyağı ve kabağın suyunun oranı önemli, bu unsurlara dikkat edin, eğer balkabakları sularını çektiyse, biraz su veya süt ilave etmenizde bir sakınca yok)
Tereyağını bir tavaya alın, içine adaçaylarını ekleyin ve tereyağının hafifçe kahverengileşmesini bekleyin. Tereyağının içindeki beyaz süt parçaları kahverengileşince ocaktan alın, tereyağını yakmamaya özen gösterin. Tereyağını adaçaylarını içinden almadan bir kaba aktarın.
Kaynar tuzlu bir suda gnocchileri 3 - 4 dakika kadar pişirin (Gnocchiler yüzeye çıkmaya başladıklarında pişmişmişler demektir). Balkabağı püresini bir tavaya alın, içine krema ekleyin ve karıştırın. Püre kaynama noktasına gelince pişirdiğiniz gnocchileri tavaya aktarın. Bu şekilde 1 dakika kadar pişirip servis yapacağınız tabağa aktarın. Adaçayını ısıtın. Adaçaylı tereyağı, balkabağı çekirdeği ve kuruttuğunuz balkabağı taneleri ile servis edin.





Web sitesi trafiğini analiz etmek ve deneyiminizi iyileştirmek için bu sitede 'çerez' kullaniyoruz.