SOMONLU SANDVİÇ



somonlu sandviç

Malzemeler

1 büyük dilim Kara Çavdar Ekmeği
3 dilim Turşulanmış Turp
3 dilim Turşulanmış Pancar
3 yaprak Roka
4 adet Yeşil Zeytin (Çekirdeği alınmış file)
2 yemek kaşığı İlou Ranch Sandviç ve Dipping Sosu
1 tatlı kaşığı Süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı Labne peyniri
7 adet Mr. Garni Kapari Meyvesi 15-18 mm
2 dal Dereotu
5 adet Mr. Garni Kuru Domates (İnce kıyılmış)
120 gr Somon Gravlax
Gravlax için :
750 gr Taze Somon
75 gr Toz Şeker
65 gr Le Guérandais Sofrada Öğütme Deniz Tuzu
1 bağ Dereotu ince kıyılmış
2 adet Havuç Rendesi
1 adet Rezene rendesi
Turşulanmış Turp ve Pancar için:
½ çay bardağı Acetum Beyaz Şarap Sirkesi
1 tatlı kaşığı Toz şeker
1 tatlı kaşığı Le Guérandais Sofrada Öğütme Deniz Tuzu
1 adet Baby Turp ( 2mm halkalar şeklinde kesilmiş)
1 adet Baby Pancar ( 2mm halkalar şeklinde kesilmiş)

Tarif:

Somon için:
Somon balığının dersini alın, her yerine değecek şekilde tuz ve şeker ile kaplayın. Ardından dereotu havuç ve rezene rendeleri ile somonu kaplayın. Somonu delikli bir tepsiye altına gastronom ekleyerek streç filme sarılı biçimde yerleştirin. Somonun üstüne bir ağırlık yerleştirin ve her gün ağırlığa değen yüzünü çevirmek üzere +4 dolapta 2 gün boyunca saklayın.

Turşulanmış Turp ve Pancar için:
Beyaz şarap sirkesine şeker ve tuzu ekleyin homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Turp ve Pancarları bu karışımın içine koyun ve min. 30 dk. kadar bekletin.

Sandviç Hazırlanışı:
Somonları büyük küpler halinde kesin, geri kalan malzemeleri minik küpler halinde kesin. Dereotlarını ince ince kıyın. Malzemeleri bir mayonez tenceresinde birbirlerine karıştırın.
Dilim ekmekleri kızartın üstlerine hazırladığınız somon karışımını koyun. Servis edin.





Web sitesi trafiğini analiz etmek ve deneyiminizi iyileştirmek için bu sitede 'çerez' kullaniyoruz.