ÜRÜNLERİMİZ

A LA RITZ SOSLU FUSULLI SARDI

A LA RITZ SOSLU FUSULLI SARDI

2 YkaşığıKereviz sapı (ince dilimlenmiş)

1 Tkaşığı  Urbani Beyaz Türüf Yağı

120 gr Garofalo Fusulli Sardi

2 YkaşığıKültür Mantarı (ince dilimlenmiş)

1 Çkaşığı  Parmesan peyniri

1 Çkaşığı  Tereyağı

1 YkaşığıSıvı Yağ

1-2 dişSarımsak

Tuz-karabiber

A La Ritz Sos Malzemeleri (8  porsiyon için):

150 grPırasa (ince kesim)

120 ml  Krema

400 ml  Su

100 grPatates (küçük küp kesim)

Sıvı yağı bir tavaya alın. Hafif kızdırıp sarımsakları bütün olarak yağda soteleyerek tadının ve kokusunun yağa geçmesini sağlayın. Sarımsaklar renk alınca yağdan çıkarıp kereviz saplarını ilave edin. Biraz soteledikten sonra mantarları ilave edin. Mantarlar hafif yumuşayınca  sosu ekleyerek çok az kaynatın. Makarnanızı ilave ederek sos ile iyice karışmasını sağlayın. Son olarak trüf yağını ilave edip karıştırın. Parmesan peyniri ile servis edin.

A La Ritz Sosunun Hazırlanışı:

Sıvı yağı derin bir sos tenceresine alın ve patates ile pırasayı renk alıp yumuşayana kadar kavurun. Su ilave edip patatesler yumuşayana kadar kaynatın. Bu karışımı aynı su içerisinde el blenderı kullanarak parçalayın. Son olarak kremayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırarak kaynatın, tereyağ ile bağlayarak altını kapatın.