ÜRÜNLERİMİZ

ANANASLI KIZARMIŞ PİLAV

ANANASLI KIZARMIŞ PİLAV

½ ad Ananas (küçük küp doğranmış

3 subardağı Pilav (1/2 su bardağı Elephant Basmati Pirinci İle Hazırlanmış)

4 ykaşığı Ayçiçek yağı

¼ ad Orta boy soğan (ince dilimlenmiş)

1 diş Sarımsak (kıyılmış)

2 ykaşığı Caju Fıstığı

½ subardağı Bezelye

1 yumurta Çırpılmış

2 ykaşığı Kuru üzüm veya kuş üzümü

2 ad Yeşil soğan (ince kıyılmış)

2 ykaşığı Taze kişniş

Sos karışımı:

2 Ykaşığı Squid Balık Sosu

1 tkaşığı Shark Sriracha Sosu (eğer acı seviyorsanız miktarı artırabilirisiniz)

2 tkaşığı Köri tozu

2 ykaşığı Tavuk suyu

Önceden hazırladığınız pilavın üzerine biraz yağ gezdirip parmaklarınızla karıştırarak parçaları birbirinden ayırın. Bu işlem pilavı kızartırken tanelerin birbirine yapışmasını engeller. Bir tavada veya votka soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurarak başlayın. Soğanlar yumuşayınca tavanın bir kenarına çekip, boş kısma yumurtayı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Sos karışımını ekleyin, arkasından caju fıstığınıda ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Pirinci ekleyin ve tavadaki karışımla iyice karışmasını sağlayın. Ananas, üzüm ve bezelyeyi ekleyip, pilav kızarana kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada herhangi bir sıvı eklemeyin. Tavadan gelen pilav çıtırtılarını duymanız gerek. Yani tavanın kuru kalması önemli. Bu işlem yaklaşık bir dakika sürecektir. Ardından lezzeti tekrar kontrol edip, gerekiyorsa daha fazla balık sosu veya baharat ekleyin. Servis tabağına alıp üzerine serpiştirdiğiniz soğan ve kişniş ile servis edin.