ÜRÜNLERİMİZ

AROMATİK KARİDES KÖRİ VE BASMATİ

AROMATİK KARİDES KÖRİ VE BASMATİ

1 ç.kaşığı        Shandong Zencefil Ezmesi
1 t.kaşığı        Thaiagri Limon Otu
1 ad.            Thaiagri Misket Limonu Yaprakları
1 y.kaşığı        Daregal Arpacık Soğan
1 t.kaşığı        Patak?s Tikka Masala Köri Ezmesi
1 y.kaşığı        Thai World Hindistan Cevizi Sütü
1 t.kaşığı         Thai World Balık Sosu
1 ç.bardağı      Elephant Basmati pirinci
                       Sel de Guarande Tuz
50 gr.              Karides
1 ç.kaşığı         Sarımsak(püre)
50 gr.              Kırmızı Kapya Biber(büyük küp kesilmiş)
40 gr.              Havuç(orta küp kesilmiş)
100 gr.            Domates(soyulmuş, küp kesilmiş)
1 t.kaşığı         Tereyağ
                      Zeytinyağı
                      Karabiber

Pirinci bol soğuk suyun altında yıkayın ve üstünü kapatacak kadar su ile tavaya alın. Sıcak su ekleyerek pişirin. Pirinçler pişince fazla suyunu süzün ve tekrar bol miktarda soğuk suyun altında yıkayın. Tereyağı ve 1 çay kaşığı sıvıyağı ile tavada çevirin, pirinci ekleyip ısıtın.

Zencefil ezmesini, limon otunu, misket limon yaprağını, arpacık soğanı ve sarımsağı püre haline getirin,az miktarda tuz ekleyin.

Zeytinyağı ve tereyağını tavada eritin, püre halinde ki karışımı orta ateşte 1 dakika daha pişirin. Balık sosunu ekleyin. Havucu ve kaypa biberleri ekleyin, 1 dakika daha pişirdikten sonra domatesleri ve köri ezmesini ekleyin. Domatesler suyunu çekince Hindistan cevizi sütünü ilave edin, tekrar ısınınca pilavın üzerine de servis edin.