ÜRÜNLERİMİZ

BAHAR KUZUSU

BAHAR KUZUSU
5 Kalem               Kuzu pirzola
1 Y.Kaşığı             Tereyağı
3.Y kaşığı             Zeytinyağı
5 Dal                      Taze Kekik
 125 gr                   Polenta
150 ml                   Sebze suyu
125 ml                  Krema
125 ml                  Süt
1 y.kaşığı             Tereyağı
3 y.Kaşığı             Parmesan Peyniri
 
Ratatouille için,
Malzemeler;
½ Adet                 Patlıcan
½ Adet                 Kabak
¼Adet                  Kırmızı kapya biber
¼ Adet                 Dolmalık biber
1 tatlı kaşığı        Salça
1 çay bardağı     Su
5 Adet                  Cherry domates
1 tatlı kaşığı        Daregal Kekik                  
 
Karamelize soğan Sos için
Malzemeler;
4 adet                   Kuru soğan
2 lt                         Su
1 t.kaşığı              Nişasta
1 çay bardağı     Kerrymaid  Krema
 
Su,krema ve sütü kaynatın, içine polentayı atın ardından tereyağı ve parmesan ile bağlayın, sert bir kıvama gelince tepsiye döküp soğutun.Soğuyan kalıbı dikdörtgen şeklinde kesin. Yağlı kağıt ve streç le bağlayarak dondurucuya atın.
Patlıcan ve kabakların içlerini almadan küp küp kesin. Kırmızı biber ve yeşil dolmalık biberleri de küp küp kesin. Tavada sırası ile pişirin. Kiraz domatesleri atın. Kiraz domatesler hafif eriyince salçayı ekleyin  son olarak  kekik ekleyip suyu  da ekleyerek pişirmeye devam edin, Tatlandırın ve piştiğinden emin olunca kenara alın.
 Soğanları ortadan kesin bir yarım soğanı tavada karamelize edin, kenara alın, kalanları ızgarada iyice kurutup köz haline getirin. Su dolu bir tencerede harlı ateşte kaynatın. Yarısından az kalana kadar çektirin, ve blender ile pürüzsüz bir kıvam verin.  Nişasta ile bağlayın, kremayı ekleyin ve sos kıvamına gelince karamelize soğanları da ekleyin.
Kuzuları tereyağı ve zeytinyağlı bir tavada arzu ettiğiniz pişme derecesinde pişirin.
Polentayı 180°C fritözde kızartın . Polenta üstünde türlü yanında kuzu ve sos ile birlikte sunun.