ÜRÜNLERİMİZ

BALIK KÖFTESİ VE KÖZLENMİŞ BİBER SOSU

BALIK KÖFTESİ VE KÖZLENMİŞ BİBER SOSU

1 y.kaşığı        Daregal Arpacık Soğan
11 gr.            Hugli Cafe De Paris Sos
1 t.kaşığı        Fallot Dijon Hardalı
1 t.kaşığı        Daregal Fesleğen
            Shandong Panko Ekmek Kırıntısı
Sel de Guarande Tuz
100 gr.            Mezgit(orta boy küp kesilmiş)
1 t.kaşığı        Sarımsak(püre)
1 y.kaşığı        Maydanoz(kıyılmış)
10 gr.             Rezene (küçük küp kesilmiş)
1 y.kaşığı        Rezene Tohumu
1 y.kaşığı         Taze Soğan(kıyılmış)
200 gr.            Patates
1 ad.               Yumurta
1 y.kaşığı         Süt
110 gr.             Süt
30 gr.              Közlenmiş Kırmızı Biber
                       Zeytinyağı
                       Karabiber
                       Un

Patatesleri tuzlu kaynar suda haşlayın, kabuklarını soyun ve püre haline getirin.

Rezene tohumları yağsız bir tavada kısık ateşte kavurun, kenara alın ve soğutun.

100 ml. sütü tavada ısıtın ve cafe de Paris sosu ekleyin. Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırın. Ateşten alın közlenmiş biberi ekleyin ve püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Az miktarda sıvıyağı tavaya koyun, mezgit parçalarını, fesleğeni, arpacık soğanı, sarımsağı, rezeneyi  1 dakika çevirin. Maydanozu, rezene tohumlarını, taze soğanı, dijon hardalını ekleyin ve patates püresi ile karıştırın.

Orta büyüklükte toplar hazırlayın. Eğer harcınız yumuşak kalırsa daha rahat şekil alması için un ekleyin.

Yumurta ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırın.

Köfte toplarını önce una, sonra yumurta ve süt karışımına en son panko?ya bulayın ve dinlenmeye alın.

175?C fritözde, köfteler kıtırlaşana kadar pişirin, biber sosu  ile servis edin.