ÜRÜNLERİMİZ

BALIKLI ÇİN BÖREĞİ

BALIKLI ÇİN BÖREĞİ

50 gr Xiamen Kuru Shitake Mantarı (ılık suda 1-2 saat beklemiş)

50 gr Havuç (jülyen)

50 gr Yeşil soğan (jülyen)

50 gr Soya filizi

200 gr Balık filetosu (istediğiniz herhangi bir balık ince kıyılmış)

10 ad Shandong Çin Böreği Yufkası

1 tkaşığı Tapioca Nişastası

Sos Karışımı:

2 ykaşığı Lee Kum Kee Hoisin Sos

2-3 ykaşığı Balık veya tavuk suyu

2 tkaşığı Sarımsak (püre)

Dip Sos:

2 ykaşığı Lee Kum Kee Hoisin Sos

1 ykaşığı Mitsukan Pirinç Sirkesi

Balık parçalarını biraz tuz biber ve nişasta ile harmanlayın. Kızgın tavada az sıvı yağ ile balıkları soteleyerek başlayın. Sebzeleri ekleyip fazla öldürmeden soteleyin. Sos karışımını ekleyip çektirin. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada az bir yemek kaşığı su ve unu karıştırıp bir bulamaç hazırlayın. Çin böreği yufkalarını düz bir zemine bir köşesi size bakacak şekilde koyun. Alt-orta kısma bir yemek kaşığı balıklı karışımdan koyun. Bir fırça yardımı ile yufkanın dört kenarınada un ile yaptığınız bulamaçtan sürün (açılmasını engeller). İlk önce sağ ve soldaki iki köşeyi ortaya doğru katlayın, sonra alt köşeyi onun üzerine katlayın ve yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Hoisin ve pirinç sirkesi karışımı ile hazırladığınız dip sos ile servis edin.