ÜRÜNLERİMİZ

BALZAMİK SİRKELİ IZGARA KUZU SIRTI

BALZAMİK SİRKELİ IZGARA KUZU SIRTI

3 ykaşığı Acetum balsamik sirke

300 gr Kuzu sırtı

3 ykaşığı Zeytinyağı

3 diş Sarımsak (püre)

1 ykaşığı Taze nane(doğranmış)

1 ykaşığı Taze biberiye(doğranmış)

1 ykaşığı Taze kekik

1 tkaşığı Acetum Blaze

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Kuzu sırtı hariç bütün malzemeleri karıştırın, kuzu sırtını ekleyip en az birkaç saat, tercihen bir gece marine edin. Izgarada pişirip ,kızarmış polenta ve Blaze ile servis edin.

Izgara polenta:400 ml sütü kaynatıp 100 gr Tipiak Polentayı ekleyin.5 dakika karıştırarark pişirin. Ocaktan alınca 2 ykaşığı rende parmesan peyniri ekleyin.(dilerseniz zeytin veya yeşil baharatlarda ekleyebilirsiniz) Düz bir tabağa veya tepsiye 0,5 cm yüksekliğinde yayın ve üzerini düzeltin. En az bir saat kadar dolapta bekletip donmasını sağlayın. Daha sonra istediğiniz büyüklükte parçalar kesip, tavada veya ızgarada kızartarak, etlerinizle birlikte servis edebilirsiniz.