ÜRÜNLERİMİZ

BARBEKÜ BAHARATLI KADINBUDU KÖFTE

BARBEKÜ BAHARATLI KADINBUDU KÖFTE

90 gr Kıyma (orta yağlı)

1 ykaşığıKuru Soğan (küçük küp doğranmış)

1 tkaşığıMagic Seasoning Barbekü Baharatı

30 gr Elephant Basmati Pirinci

1 adet Yumurta

1 çkaşığı Sarımsak (püre)

1 ykaşığıJFC Tempura Unu

100 ml Soğuk Su

1 ykaşığıKabak (küp doğranmış)

1 ykaşığıHavuç (küp doğranmış)

1 ykaşığıKuru Soğan (küp doğranmış)

2 ykaşığı Sıvı Yağ

1 tkaşığı Susam (kavrulmuş)

1 tkaşığıManhing Pembe Zencefil Turşusu (ince doğranmış)

2 adet Shandong Kuru Shitake Mantarı

 

1 ykaşığı sıvı yağı bir tavaya alın ve kıymanın yarısını soğan ve sarımsak ile kavurun. Pirinci 7-8 dk bol suda haşlayın ve süzüp soğutun. Kalan kıymayı, pirinci, kavurduğunuz kıymayı, barbekü baharatını bir karıştırma tenceresine alıp yoğurun.40 gr lık parçalar koparıp köfte formunda düzenleyin. Mantarları kaynar suda haşlayın ve süzüp soğuttuktan sonra saplarını bıçak yardımı ile kesip baş kısmını küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri ve mantarı kalan yağ ile harmanlayıp tuz ve karabiberle lezzetlendirip fırın tepsisine alın. 175°C ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayıp renk alana kadar rost edin. Tempura ununu soğuk suyla çırpıp krep hamuru kıvamında bir sos elde edin.Köfteleri bu karışıma bulayıp fritözde kızartın. Yoğurdu karabiber ve tuz ile lezzetlendirin. Servis edeceğiniz tabağa rost sebzeleri ve köfteleri yerleştirip üzerini zencefil turşusu ile dekorlayın. Yanında karabiberli yoğurt dip ile servis edin.