ÜRÜNLERİMİZ

DANA ETLİ PİRİNÇ NOODLE ÇORBASI

DANA ETLİ PİRİNÇ NOODLE ÇORBASI

0 gr.            Thai World Pirinç Çubuğu
4 ad.            Thaiagri Misket Limonu Yaprakları
1 y.kaşığı        Lee Kum Kee Soya Sosu
1 y.kaşığı        Lee Kum Kee Susam Yağı
3 ad.            TRS Yıldız Anason
20 gr.            TRS Tarçın Çubuğu
1 ç.kaşığı        Thai World Siyah Susam Tohumu
3 ad.              Shandong Zencefil Ezmesi
20 gr.            Thaiagri Limon Otu
20 ad.            Trs Tane Karabiber
                    Kaitatuya Sushi Nori (gold) Yaprak Yosun
                    Sel de Guarande Tuz
100 gr.         Dana Bonfile
3 diş            Sarımsak
600 gr.         Soğan (4?e bölünmüş)
75 gr.           Taze Soğan    
3 lt.              Su
1 y.kaşığı      Soya Filizi
1 ad.            Yumurta
1 ç.kaşığı       Beyaz Susam
250 gr.          Havuç (4?e bölünmüş)
150 gr.         Pırasa
5 ad.            Kereviz Sapı
1 demet       Maydanoz Sapı
150 gr.         Rezene

Çorbanın suyunu hazırlamak için, su içerisine, taze soğanları, sarımsağı, tane karabiberleri, soğanı, yıldız anasonu, tarçın çubuğunu, zencefil ezmesini, limon yapraklarını, limon otunu, havucu, pırasayı, kereviz sapını,  maydanoz sapını, rezeneyi ekleyin. Atını açın kaynatın, kaynayınca altını kısın ve hafif ateşte 1 saat pişirdikten sonra 1 lt su ilave edin. 1 ½ saat daha kısık ateşte pişirin. Altını kapatın ve soğumaya bırakıp, sonrasında süzün. İçerisinden 500 ml sebze suyunu alın,  ayrı bir tavada ateşe alın ve bonfileyi içerisine koyun. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Eti içinden çıkarın ve ince dilimleyin.

Soya filizlerini sıcak suda 1 dakika bekletin ve kenara alın.

Pirinç çubuğunu  sıcak su içerisinde 5 dakika bekletin.

Yumurtayı kaynar suda 7 dakika pişirin, ortadan ikiye bölün.

Sebze suyunu soya sosu ve susam yağı ile tatlandırın ve bir tabağa alın, pirinç çubuğunu, eti, yumurtayı, soya filizlerini ve taze soğan ekleyip, susamlar ve yosun yaprakları ile süsleyip servis edin.