ÜRÜNLERİMİZ

DEMİ GLACE SOSLU KUZU PİRZOLA

DEMİ GLACE SOSLU KUZU PİRZOLA

3 adet Kuzu pirzola

1 adet 3.5 cm Pidy Volovan

6 gr Hügli Beşamel Sos

6 gr Hügli Demi Glace Sos 

¼ adet Havuç

¼ adet Kabak

½ demet Ispanak

50 ml Süt

50 ml Su

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Kuzu pirzolaları ayçiçek yağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Teflon tavada her iki tarafını pişirin.

Dörte kesip porsiyonladığınız havuçları kaynar suda 4 dakika haşlayın, sudan çıkartın, soğutun ve bir kabın içerisinde bekletin. Aynı şekilde kabakları 3 dakika haşlayın. Tekrar ısıtmak için ise teflon tavanın içerisine sıvıyağ ve tereyağını koyup ısıtın sonra sebzeleri ilave edip pişirin, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirip tavadan alın.

Bir tencerenin içerisine süt koyup ısıtın. Beşamel sosu ilave edip istenilen kıvama gelene kadar çırpma teli yardımı ile kısık ateşte karıştırın.

Volovanları 180°C?ye ısıtılmış fırında 3dakika pişirin ve fırından alın. İçerisine hazırladığınız beşamel sosu ve sotelediğiniz ıspanakları koyup bekletin.

Bir tencerenin içerisine su koyup kaynatın. Ateşin altını kısıp demi glace sosu ilave edin ve istenilen kıvama gelene kadar bir çırpma teli ile karıştırın.

Kuzu pirzolaları tabağınıza alın. Volovan ve sebzeleri ekleyin. Üzerine demi glace sosu gezdirip servis edin.