ÜRÜNLERİMİZ

DENİZ ÜRÜNLÜ LAZANYA GÜVECİ

DENİZ ÜRÜNLÜ LAZANYA GÜVECİ

2 ad Garofalo Lazanya

100 gr Karışık deniz ürünü

½ ad Kuru soğan (küp doğranmış)

½ ad Kırmızı biber (küp doğranmış)

½ ad Domates (küp doğranmış)

2 tkaşığı Lee Kum Kee Sarımsaklı Acı Biber Sosu

1 tkaşığı Lee Kum Kee Hoisin Sos

2 ykaşığı Kaşar peyniri (rendelenmiş)

1 ykaşığı Galbani Grana Padano Peyniri (rendelenmiş)

2-3 ykaşığı Domates sosu

2-3 ykaşığı Balık veya tavuk suyu

Lazanyayı 3-4 dk haşlayıp bir kenara alın. Güveç kabınızın şekline uygun kesin. Bir tavada 2 ykaşığı sıvıyağ kızdırıp, soğanları, deniz ürünlerini ve biberi ekleyip 1 dk kadar kavurun. Sarımsaklı biber ve hoisin soslarını ekleyip kısa bir süre daha kavurun ve önce domatesi ardından balık suyunu ekleyin. Sos koyulaşana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Güveç kabının tabanına bir miktar domates sosu yayın ve üzerine bir kat lazanya hamuru yerleştirin. Deniz ürünlü malzemenin yarısını yerleştirip bir parça daha lazanya ekleyin. Geri kalan deniz ürünlü karışımı ve kalan domates sosu en üste yayın. Üzerini peynir rendeleri ile kaplayıp sıcak fırında 10 dk kadar pişirin.