ÜRÜNLERİMİZ

DUXELL BURGER

DUXELL BURGER

120 Gram     Dana Kıyma
1 T.Kaşığı    Tuz
1 T.Kaşığı    Karabiber
1 T.Kaşığı    Süt
1 T.Kaşığı    İnce Boy Panko
1 Adet        Hegmek 100 Gr Susamlı Hamburger Ekmeği
Sos ve Garnitür İçin;
2 Y.Kaşığı    Greci Kantarel Mantarı
5-6 Adet    Kültür Mantarı
2 Y.Kaşığı    Hugli Demi-glace Sos
1 Adet        Haşlanmış Yumurta
3-4 Dal        Maydanoz
1 Y.Kaşığı    Daregal Arpacık Soğan
3 Y.Kaşığı    Orta Boy Panko
2 Y.Kaşığı    Un
2 Adet         Yumurta
2 Y.Kaşığı    Mayonez

Burger harcınızı hazırlayıp yarım parmak kalınlığında bir köfte yapıp dolapta yarım saat dinlenmeye bırakın.
Mantar pane için,2 yemek kaşığı demi glace tozu ve 1 su bardağı su ile demi glace sos hazırlayın. Bu sostan 1 yemek kaşığını mayonez ile karıştırıp kenara alın. Mantarları, soğanla birlikte 10 dakika soteleyin, demi glace sosu ilave edin ve ateşten alın. Karışıma haşlanmış yumurtayı ve maydanozları ekleyip olabildiğince ince doğrayın. Bu karışımı burgerinizin büyüklüğünde yuvarlak bir kalıba alın ya da elinizle şekil verin ve yaklaşık 2 saat kadar -18 OC de bekletin. Buzluktan çıkardığınız mantar köftesine un, yumurta ve panko sırasıyla paneleyin ve 180OC lik fritözde 3 dakika kızartın.
180 OC de ısıttığınız burger ekmeğine sosu sürün, tavada ya da ızgarada pişirdiğiniz köfteyi ve en üzerine panelenmiş mantar köftesini yerleştirip  servis edin.