ÜRÜNLERİMİZ

ENGİNARLI KIZARMIŞ FOIE GRAS TOPLARI

ENGİNARLI KIZARMIŞ FOIE GRAS TOPLARI

100 gr Rougie Foie Gras

100 gr Taze veya donuk enginar

1 su bardağı Panko (Japon ekmek kırıntısı)

1 ad Yumurta (çırpılmış)

2-3 ykaşığı Un

Servis için Acetum Blaze (Çektirilmiş balzamik)

Foie gras ve enginarları aynı büyüklükte küçük küpler halinde doğrayın. Enginarları az zeytinyağında hafifçe soteleyin (çok yumuşamasın). Sotelediğiniz enginarlar soğuduğunda foie gras ile karıştırın tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Bu karışımı küçük gözleri olan( ceviz iriliğinde) silikon bir kalıba paylaştırın (veya buz kalıplarının içerisine strech film yerleştirerek kullanabilirsiniz) Bütün karışımı kalıplara paylaştırın ve dondurucuda hafifçe sertleşene kadar yaklaşık yarım saat bekletin. Kalıplarından çıkarıp, sırasıyla un, yumurta ve panko ile marine edin. Tekrar dondurucuya koyup 15 dk daha bekletin ve çıkarıp yumurta ve panko ile ikinci bir kat daha paneleyin. Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis tabağına blaze ile çizgiler çizin ve üzerine foie gras toplarını yerleştirerek servis edin.