ÜRÜNLERİMİZ

FİLO YUFKASINDA BONFİLE PARÇALARI

FİLO YUFKASINDA BONFİLE PARÇALARI

3 yaprak        Kanaki Filo İnce Yaprak Yufka
1 y.kaşığı        Magic Seasoning Blends Ballı Barbekü Baharatı
1 t.kaşığı        Daregal     Kişniş
1 t.kaşığı        Daregal     Arpacık Soğan
2 y.kaşığı        Lee Kum Kee Tatlı Ekşi Sos
            Sel de Guarande Tuz
1 y.kaşığı        TereyağI
1 y.kaşığı        Sıvıyağ
1 ç.kaşığı        Sarımsak (püre)
2 y.kaşığı        Kuru Erik (küçük küp doğranmış)
1 y.kaşığı        Taze Nane (kıyılmış)
150 gr.            Bonfile (küçük küp doğranmış)
1 y.kaşığı        Süt
1 y.kaşığı        Zeytinyağı
                      Toz Şeker

Bonfileyi; sıvıyağ, tereyağı, kişniş,arpacık soğanı, ballı barbekü baharatı ve sarımsak ile karıştırıp bir tavaya alın. Kısık ateşte bonfileler pişene kadar karıştırın. Kuru erikleri ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.

Zeytinyağı ve sütü karıştırın.

Kanaki yufka yapraklarını , zeytinyağı ve süt karışımı ile fırçalayın. Her bir yaprağa tuz ve şeker serpin. Yufkaları üst üste gelecek şekilde koyun, orta kısmına bonfile karışımını uzunlamasına koyun ve yufkaları sarın.

Böreğin dış kısmına süt ve zeytinyağı karışımından sürüp, önceden 175?C ye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.

Taze naneyi ve tatlı ekşi sosu karıştırın. Gerekirse az miktarda su ekleyip kıvamını yumuşatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, börek ile servis edin.