ÜRÜNLERİMİZ

FIRINLANMIŞ DANA ETLİ TOSTADA

 FIRINLANMIŞ DANA ETLİ TOSTADA

20 gr.            Daregal Arpacık Soğan
1 y.kaşığı        Daregal Kişniş
1 t.kaşığı        Daregal Kekik Otu
1 y.kaşığı        Daregal Frenk Soğanı
2 y.kaşığı        La Costena Meksika Fasulye Ezmesi
1 ç.kaşığı        Tatki Limon Suyu
2 y.kaşığı        Magic Seasoning Barbekü Baharatı
2 ad                Mission Mısırlı 15 cm. Tortilla Ekmeği  
                       Sel de Guarande Tuz
                       Trs Tane Karabiber
2 adet            Portakal (sıkılmış)
2 t.kaşığı        Sarımsak (püre)
1 y.kaşığı        Kurutulmuş Domates (küçük küp kesilmiş)
1 t.kaşığı         Domates Salçası
100 gr.             Süzme Yoğurt
150 gr.             Dana döş
1 su bardağı        Su
                          Mozzarella Peyniri (rende)
                          Zeytinyağı
                          Göbek (şifon)
                          Sıvıyağ
                          Un

Eti una bulayıp kızgın yağda mühürleyin. Eti tepsiye koyun.
Tavayı temizleyip tekrar ateşe alıp yağ ekleyin ve yağ hafif kızınca kekik otunu ve 1 tatlı kaşığı sarımsağı ekleyip kısık ateşte soteleyin.
Portakal suyunu tavaya ekleyin. Portakal suyu kaynamaya başlayınca suyu ekleyin.
Karışımı etin üzerine döküp, tepsiyi folyo ile sarın. 180C fırında 1 saat pişirin.
1 saat sonunda eti bir bıçak yardımıyla kontrol edin, yumuşamış ise tepside ki et suyunu bir tavaya koyup eti dinlendirmeye alın. Suyunu tutun.

Et soğuyunca, didikleyin. Tavaya sıvıyağ koyun ve ısınınca eti, arpacık soğanları ve 1 tatlı kaşığı sarımsağı birlikte az çevirin. Kurutulmuş domatesleri, domates salçasını ekleyip karıştırın, gerekirse kendi suyundan az miktarda ekleyin. Et iyice yumuşayınca ve suyunu çekince, ateşten alın ve içerisine barbekü baharatını ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Frenk soğanı, kişniş ve süzme yoğurdu karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Fasulye ezmesini, tavada ısıtın, limon suyu ile karıştırın tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Mısırlı tortilla ekmeğini 180?C fritözde çıtırdayana kadar pişirin. Peçete yardımıyla fazla yağından kurtulun.

Göbek salatayı zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın.

Tortilla ekmeğinin üzerine fasulye ezmesini sürün, onun üzerine didiklenmiş döş etlerini ilave edin. Mozzarella peynirlerini ekleyin ve salamander? in altında eritin.

Göbek salatayı ilave edin, süzme yoğurt ile süsleyip servis edin.