ÜRÜNLERİMİZ

GRAVY SOSLU DANA BONFİLE

GRAVY SOSLU DANA BONFİLE

250 gr Dana bonfile

5 gr Hügli Gravy Sos

1 ç.kaşığı Fallot Tohumlu Hardal

3 adet Büyük boy patates

150 gr Süt

250 gr Su

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Dana bonfileleri ayçiçek yağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin daha sonra teflon tavanın içerisinde her iki tarafını üçer dakika pişirin hemen sonra 200°C ye ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkartın.

Patatesleri çok iyi yıkayın, daha sonra orta boy bir tencerenin içerisine suyu ve patatesleri (soymadan) koyupkaynatın. Patatesler piştikten sonra soğumadan kabuklarını soyun ve bir mayonez tenceresinin içerisine koyup püre haline getirin. Daha sonra çok hızlı bir şekilde tereyağını ilave edin. Süt ve tuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Sütün ve tereyağının iyice karıştığından emin olduğunuz zaman karıştırma işlemini durdurun.

Isıtmak için ise, püreyi bir miktar süt ile teflon tavaya koyun ve ısıtın. Tuz, karabiber ve tohumlu hardalı ilave edip iyice ısıtın. Gravysosu bir tencerenin içerisine koyun ve üzerine kaynar su döküp istenilen kıvama gelinceye kadar bir çırpma teli ile kısık ateşte pişirin.

Dana bonfileyi yanında püre ve gravy sos ile servis edin.