ÜRÜNLERİMİZ

HARDAL SOSLU SOMON VE KUŞKANMAZLI RİSOTTO

HARDAL SOSLU SOMON VE KUŞKANMAZLI RİSOTTO

100 gr  Somon Fileto (derisiz)

1 ykaşığıDaregal Fransız Soğanı

2 ykaşığıBalık Suyu

1 ykaşığıFallot Dijon Hardalı

1 ykaşığıKrema

1 tkaşığıDaregal Tarhun Otu

1 tkaşığı Sıvı Yağ

  Tuz-Karabiber

RİSOTTO

MALZEMELER:

40 gr  Scotti Arborio Pirinci

100 ml  Balık Suyu

1 ykaşığı Shandong Yeşil Kuşkonmaz (küp doğranmış)

1 tkaşığı  Daregal Fransız Soğanı

1 tkaşığı  Zeytinyağı

1 tkaşığı  Tereyağı

  Tuz-Karabiber

Düz bir teflon tavayı sıvı yağ ile kısık ateşte ısıtın. Balığın bütün yüzeylerini bu yağda kızartın. Daha sonra balığı fırın tepsisine alın ve 175° C de ısıtılmış fırında 7-8 dk pişirin. Tavada kalan balık suyu ve yağa Fransız soğanını ekleyin ve kısa süre kavurun. Balık suyunu, dijon hardalını ve kremayı ilave edin, tuz ve karabiberle lezzetlendirip kısa süre çektirin. Derin ve kalın tabanlı bir sos tenceresine zeytinyağını alın. Kısık ateşte Fransız soğanını ekleyip kavurun. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Balık suyunu azar azar ekleyerek tahta bir kaşıkla pirinci devamlı çevirin. Pirinç balık suyunu çekip yumuşayana kadar bu işleme devam edin.  Kuşkonmazı ilave edin. Ardından tereyağını ilave edip bitirin.   Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Balığı fırından alıp servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Halen sıcak olan sosa tarhun otunu ilave edip balığın üzerine dökün. Yanında kuşkonmazlı risotto ile servis edin.