ÜRÜNLERİMİZ

İSTİRİDYE SOSLU VE RİSOTTOLU SOMON

İSTİRİDYE SOSLU VE RİSOTTOLU SOMON

150 gr Somon

4 y.kaşığı Lee Kum Kee İstiridye Sos

20 gr Karışık yeşillik

½ Urbani Türüf Yağı

100 gr Risotto

4 y.kaşığı Sıvıyağ

20 ml Zeytinyağı

10 ml Acetum Balsamik Sirke

1 t.kaşığı Hardal

20 gr Permazan Peyniri

Risotto için:

100 gr Scotti Arborio Pirinci

1 y.kaşığı Kuru soğan

2 y.kaşığı Sıvıyağ

2 y.kaşığı Tereyağı

300 ml Sebze suyu

Risottonun pişirilmesi:

Orta boy bir tavada soğanları pembeleştirin. Orta ateşte pirinçleri ekleyin ve karıştırın. Sebze suyunu pirinçlerin üzerini kaplayacak şekilde ekleyin ve orta ateşte pişirin. Pirinçler suyunu çekince pişene kadar yaklaşık 16 dk. Sebze suyunu ekleyin. Tereyağını, permazan peynirini ve Türüf yağını ilave edip ocaktan alın.

Somon ızgara için:

Somon balığını sıvı yağ, tuz ve tane karabiber ile lezzetlendirin ve ızgarada her iki tarafını yaklaşık 5 dk. Pişirin.

Vinigret sos için:

Bir mayonez tenceresinin içerisine zeytinyağını, balsamik sirkeyi ve hardalı koyup çok iyi çırpın daha sonra salatanın üzerine gezdirin.

İstiridye sos için:

Küçük bir sos tenceresinin içerisine İstiridye sosu ve suyu koyup ısıtın (sosun kıvamı çok koyu olmamalı).