ÜRÜNLERİMİZ

KALAMAR VE KUŞKONMAZLI RISOTTO

KALAMAR VE KUŞKONMAZLI RISOTTO

1 y.kaşığı        Sacla Fesleğenli Makarna Sosu
1 ç.bardağı        Scotti Risotto Pirinci
1 t.kaşığı        Daregal Arpacık Soğan
6 ad.            Shandong Yeşil Kuşkonmaz
                     Sel de Guarande Tuz
2 adet            Baby Kalamar Başı
1 y.kaşığı        Kuru Kayısı(küçük küp kesilmiş)
1 y.kaşığı        Ceviz(toz)
4 ad.              Çeri Domates(4?e bölünmüş)
2 y.kaşığı        Tereyağ
3 y.kaşığı        Parmesan Peyniri(toz)
                      Sıvıyağ
                      Karabiber

Kalamar başlarını kısık ateşte 20 dakika veya yumuşayana kadar suyun içerisinde pişirin. Kenara alıp soğutun.

Sıvıyağı tavada ısıtın, arpacık soğanları ekleyin 10 saniye çevirin. Risotto pirincini ekleyin ve sürekli olarak 1 dakika karıştırın. Kuşkonmazları 2?ye bölün ve kalamar başları ile pirince ekleyin.

Sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin. Son ölçek suyu eklemeden domatesleri, kuru kayısıları ekleyin ve son ölçek suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Ateşten alın, tereyağını ve parmesan peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Sıcak bir tabağa alın, toz ceviz serpin, üzerine pesto sos ekleyin ve servis edin.