ÜRÜNLERİMİZ

KARİDES SHOMAI

KARİDES SHOMAI

10-12 ad Tee Yih Jia Wonton Yufkası

250 gr Orta boy karides (temizlenmiş)

1 tkaşığı Taze zencefil(püre)

1 ad Yeşil soğan (ince kıyılmış)

1 tkaşığı Limon suyu

1 çkaşığı Mitsukan Pirinç Sirkesi

1 tkaşığı Lee Kum Kee Susam Yağı

2 ad Cock Marka Su Kestanesi (küp doğranmış)

1 çkaşığı Tapioka Nişastası

Servis İçin: Yamasa Soya Sosu

Su kestanesi ve bezelye hariç tüm malzemeyi blendera alıp birazda tuz ilave ederek püre haline getirin. Bu püreyi bir kaba alıp su kestanesinide ekleyip karıştırın. Baş parmağınızla işaret parmağınızı birleştirip yufkayı üzerine yerleştirin ve tam ortasına 1,5 tkaşığı karides püresi koyup kenarlarından bastırarak üzeri açık bir silindir şekli verin. (Küçük bir kase gibi) Bambu sepeti yağlayın, ve shomaileri sepete yerleştirin. Herbirinin üzerine birer adet bezelye koyun ve sepetin kapağını kapatın. İçinde su kaynayan bir tavaya (sepetin dibi değmeyecek şekilde) veya buharlı fırına koyup 8 dk pişirin. Fırından alınca soya sosu ile servis edin.