ÜRÜNLERİMİZ

KARİDESLİ SOMEN ÇORBASI

KARİDESLİ SOMEN ÇORBASI

60 gr.            Samjin Somen ? Japon Eriştesi
1 t.kaşığı        Daregal Kişniş
4 ad.            Thaiagri Misket Limonu Yaprakları
3 ad.            TRS Yıldız Anason
20 gr.            TRS Tarçın Çubuğu
3 ad.              Shandong Zencefil Ezmesi
20 gr.            Thaiagri Limon Otu
20 ad.            Trs Tane Karabiber
80 gr.            Silver River Yeşil Çin Fasulyesi
70 gr.            Silver River Soya Fasulyesi Tanesi
1 t.kaşığı        Thai World Sriracha Acı Biber Sosu
1 t.kaşığı        Lee Kum Kee İstiridye Sosu
1 y.kaşığı        Lee Kum Kee Susam Yağı
1 t.kaşığı        Lee Kum Kee Sarımsaklı Acı Biber Sosu
1 ç.kaşığı        Thai World Siyah Susam Tohumu
            Sel de Guarande Tuz
1 y.kaşığı        Soya Filizi
3 diş            Sarımsak
600 gr.            Soğan (4?e bölünmüş)
75 gr.             Taze Soğan    
3 lt.            Su
250 gr.            Havuç (4?e bölünmüş)
150 gr.         Pırasa
5 ad.            Kereviz Sapı
1 demet            Maydanoz Sapı
150 gr.            Rezene
85 gr.            Karides
1 ç.kaşığı        Beyaz Susam

Karamelize sebzeler için;

50 gr.            Pırasa (ince dilimlenmiş)
50 gr.            Havuç (ince dilimlenmiş)
40 gr.            Soğan (ince dilimlenmiş)
40 gr.            Lahana (ince dilimlenmiş)
25 gr.             Toz şeker
2 y.kaşığı        Acetum Soya Soslu Balzamik Glaze Sosu
                      Su
                     Sıvıyağ

Çorbanın suyunu hazırlamak için, su içerisine, taze soğanları, sarımsağı, tane karabiberleri, soğanı, yıldız anasonu, tarçın çubuğunu, zencefil ezmesini, limon yapraklarını, limon otunu, havucu, pırasayı, kereviz sapını,  maydanoz sapını, rezeneyi ekleyin. Atını açın kaynatın, kaynayınca altını kısın ve hafif ateşte 1 saat pişirdikten sonra 1 lt su ilave edin. 1 ½ saat daha kısık ateşte pişirin. Altını kapatın ve soğumaya bırakıp, sonrasında süzün. İçerisinden 300 ml sebze suyunu alın. İçerisine kişnişi, istiridye sosunu, susam yağını ve sarımsaklı acı biber sosunu ekleyip tekrar ısıtın.

Somen Japon eriştesinin üzerine kaynar su ilave edin ve yumuşayana kadar bekleyin. Süzün ve tabağa yerleştirin.

Sıvıyağ da pırasa, havuc, soğan ve lahanayı çevirin. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin ve suyu çekince tekrar su ekleyin. İşleme sebzeler yumuşayana kadar devam edin ve en son şeker ve soya blaze i ekleyip soğumaya alın.
Karidesleri az tuzlu suda pişirin ve soğumaya alın.

Yeşil çin fasulyesi ve soya tanelerini suda yumuşayana kadar haşlayın.

Somen eriştesinin üzerine çin fasulyelerini, soya tanelerini, karamelize sebzeleri, karidesleri ekleyin, sebze suyunu ilave edin. Soya filizleri ve susam tohumları ile süsleyip servis edin.