ÜRÜNLERİMİZ

KIRMIZIBİBER SOSLU PİLİÇ

KIRMIZIBİBER SOSLU PİLİÇ

150 gr Piliç göğüs veya but (küp doğranmış)

½ ad Soğan

1 ad Yeşil Biber

100 ml Süt

25 gr Tipiak Polenta

Sos için:

1 ad Kırmızı biber

½ diş Sarımsak

1 ykaşığı Soğan (ince kıyılmış)

2 ykaşığı Tavuk suyu

1 tkaşığı Crystal Acı Sos

Garnitür: Roka közlenmiş biber ve palmiye kalbi salatası

Soğanı ve yeşil biberi tavukla aynı boyda doğrayın ve büyük bir şişe veya küçük bambu şişlere dizin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip ızgarada pişirin. Sos için kırmızı biberi közleyin ve kabuklarını ve çekirdeğini temizleyip doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ısıtıp soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar kavurup közlenmiş bibere ekleyin. Üzerine tavuk suyunu ekleyip karıştırıcı ile püre haline getirin. Acı biber sosunu ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Polenta için sütü kaynatın ve polentayı içine dökün ve karıştırarak birkaç dakika pişirin. Püre kıvamına gelen polentayı düz bir tabağa döküp dolapta soğumaya bırakın. (Dilerseniz pişirdiğiniz polentanın içine zeytin veya taze otlar gibi lezzetlendiriciler ilave edebiliriniz.) Soğuyan polentayı dilediğiniz şekilde kesip tavada veya ızgarada kızartın. Roka, közlenmiş biber ve La Cima Palmiye Kalbi Dilimlerini karıştırararak bir salata hazırlayın. Son olarak kızarttığınız polentayı tabağa yerleştirin, üzerine ızgara piliç şişlerini koyun ve sosu dökün. Yanında roka salatası ile servis edin.