ÜRÜNLERİMİZ

KÖRİ SOSLU KUZU SIRTI VE KUSKUS

KÖRİ SOSLU KUZU SIRTI VE KUSKUS

1 porsiyon Kuzu sırtı veya Pirzola

1 ad Patak?s Sarımsaklı Papadum

Taze Kişniş

Kuskus İçin:

100 gr Tipiak Kuskus

½ subardağı Sıcak Su

¼ ad Kırmızı biber (dilimlenmiş-sotelenmiş)

1 ykaşığı Yeşil Zeytin

3-4 ad Kiraz Domates

1 ykaşığı Taze Kişniş (ince kıyılmış)

Zeytinyağı

Sos İçin:

3 ykaşığı Krema

1 tkaşığı Patak?s Garam Masala Köri Ezmesi

1 tkaşığı Tereyağı

Kuzu etini tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Dilerseniz tavada, dilerseniz ızgarada istediğiniz pişme derecesine gelene kadar pişirin. Sos için kremayı bir tavaya alın, garam masalayı ilave edin ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin kısa bir süre daha kaynatın, tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Kuskusun üzerine sıcak suyu ilave edip 5 dk bir kenarda demlenmeye bırakın. Şişen kuskusun içerisine daha önceden sotelediğiniz veya közlediğiniz kırmızı biberi, ve diğer malzemelerini ilave edin. Papadumu 10 sn kadar kızgın yağda kızartın. Etin üzerine sosunu döküp, yanında kuskus ve papadum ile servis edin.