ÜRÜNLERİMİZ

KÖRİLİ BALIK BÖREĞİ

KÖRİLİ BALIK BÖREĞİ

11 gr.             Hugli Köri Sos
1 t.kaşığı        Tabasco Acı Biber Sosu
2 y.kaşığı        Casa Fiesta Picante Salsa Sos
3 yaprak        Kanaki Yufka
            Sel de Guarande Tuz
100 ml.            Süt
1 y.kaşığı        Yeşil Zeytin(ince jülyen kesilmiş)
50 gr.            Mezgit (küçük küp doğranmış)
1 ç.kaşığı        Paprika
2 ç.kaşığı        Sarımsak
2 yaprak        Radiccio
1 t.kaşığı        Mayonez
1 t.kaşığı        Taze nane(kıyılmış)
1 t.kaşığı        Süt
                     Zeytinyağı
                     Karabiber

1 tatlı kaşığı süt ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Kanaki yufkaların üzerlerine sürün. Her kata tuz serpin. Yufkaları üst üste yerleştirin.
100 ml. sütü tavada ısıtın ve köri sosu ekleyin.  Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırın.

Radiccio yapraklarını sıcak suda yumuşayana kadar bekletin. Yumuşayınca suyunu süzün ve ince jülyen kesin.

Mezgit parçalarını önceden ısıttığınız tavada, zeytinyağı ile çevirin. Tavayı ateşten alın, içerisine önceden hazırlamış olduğumuz köri sostan 3 yemek kaşığı, yeşil zeytinleri, paprikayı, sarımsağı ekleyip kanaki yufkanın içerisine doldurun. Harc ile yufkayı sarın. Önceden ısıtılmış 175?C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sos için, picante salsayı, mayonezi, taze naneyi  ve tabasco sosunu karıştırın. Börek ile servis edin.