ÜRÜNLERİMİZ

KORMA BAHARATLI SOMON FİLETO

KORMA BAHARATLI SOMON FİLETO
160 gr Derili Pulları Alınmış Somon Filetosu 120 gr Taze Patates 4 Adet Shandong Yeşil Kuşkonmaz 2 tkaşığı Patak?s Korma Köri Ezmesi 100ml Krema 1 ykaşığı Tereyağı 5 Adet Kiraz Domates 1 Adet Pırasa 1 çkaşığı Zencefil Püresi 1 çkaşığı Sarımsak Püresi 1 tkaşığı Zeytin Yağı Tuz - Karabiber
Somonu alın ve derili kısmına 2-3 kesik atın. 1 tatlı kaşığı korma ile marine edin. Patatesleri haşlayın ve kabuklarını alın. Bir çatal yardımı ile püre haline getirmeden küçük parçalar halinde ezin. Üzerine karabiber gezdirin.Kuşkonmazları 2cm lik parçalara ayırın. Domatesleri ikiye bölün. Kremayı küçük bir sos tavasına alın ve kalan kormayı karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp tuzunu kontrol edin. Pırasayı uzunlamasına ikiye bölün ve yine uzunlamasına ince kıyım şeritler yapın. Kızgın yağda pırasaları 10-15 saniye kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bir tavada tereyağı eritin, zencefil ve sarımsağı ekleyip, önce kuşkonmazları sonra sırası ile domatesleri ve ezdiğimiz patatesleri ekleyerek soteleyin. Somonu tavada derili kısmı iyice kızarana kadar pişirin. Gerekirse orta kısmını pişirmek için bir iki dakika fırına koyabilirsiniz. Ortası çukur bir tabağa önce patates karışımını yerleştirin. Üzerine somonu koyup korma sosu gezdirin. En son pırasa saçları ile süsleyip servis edin.