ÜRÜNLERİMİZ

KREMALI KÖFTE RÖŞTİ İLE

KREMALI KÖFTE RÖŞTİ İLE

80 gr Kıyma (orta yağlı)

1 ykaşığıKırmızı Kapya Biber (közlenmiş ve doğranmış)

1 ykaşığıShandong Yeşil Kuşkonmaz (doğranmış)

100 ml Krema

1 çkaşığıHügli Demi Glace Sos

1 tkaşığı Parmesan Peyniri (rendelenmiş)

1 çkaşığıTabasco Chipotle Acı Biber Sosu

1 ykaşığıEkmek İçi (ıslatılmış)

1 ykaşığıKuru Soğan (rendelenmiş)

1 çkaşığı Sarımsak (püre)

1 çkaşığı Kimyon

1 tkaşığı Maydanoz (ince doğranmış)

RÖŞTİ

MALZEMELER:

1 adet Patates (orta boy)

1 tkaşığı Parmesan (rendelenmiş)

1 tkaşığı Sıvı Yağ

  Tuz-Karabiber

  Tuz-Karabiber

Kıymayı, soğanı, ekmek içini, acı biber sosunu, kimyonu ve sarımsağı birlikte yoğurun dinlenmeye bırakın. Patatesi bolsuda 11-12 dk haşlayın. Dinlendirdiğiniz köfteden 20 grlık parçalar koparın ve uzun formlar halinde yuvarlayın. Haşladığınız patatesi kabuksuz olarak derin bir kaba rendeleyin. Tuz karabiber ile lezzetlendirip 1 tkaşığı parmesanı serpiştirin. Düz teflon bir tavaya sıvı yağı dökün ve yağı ısıtın. Harmanladığınız patates rendesini yuvarlak bir form alacak şekilde ısınmış tavaya yerleştirin. Her iki tarafı renk alıncaya kadar kızartın. Köfteleri ızgarada pişirin. Kremayı, kırmızıbiberi, kuşkonmazı, toz demi glace sosu derin bir tavaya alıp çok kısa süre kaynatın. Izgaradan aldığınız köfteleri de bu sosa ilave edin.  Parmesan peynirini ekleyip köfteler sosu çekene kadar bir iki tur kısık ateşte çevirin.  Kızarttığınız röştiyi servis edeceğiniz tabağın ortasına yerleştirin. Köftenizi röştinin üzerine sosu ile boşaltın. Kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edin.