ÜRÜNLERİMİZ

LEVREK MUS

LEVREK MUS

1 t.kaşığı Lee Kum Kee Çin Marine Sos

1 t.kaşığı Acetum Beyaz Şarap Sirkesi

1 t.kaşığı Santa Maria Fajita Baharatı

100 gr Krema

250 gr Kırmızı şarap

100 gr Şeker

120 gr Su

1/2 adet Levrek

1 adet Yumurta

Tuz

Derisi ve kılçıkları alınmış levrek filetoyu karıştırıcının içerisine koyun, püre haline getirin. Daha sonra krema, yumurta, çin marine sos, fajita baharatı ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edin. Çok iyi karıştıktan sonra bu karışımı 20 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarın, 15x25 cm. streç filmin ortasına bir çorba kaşığı mus karışımı koyup streç filmi sıkıca kapatın ( streç filmin içerisinde hava kalmamasına dikkat edin). Tencerenin içerisine su koyup kaynatın, kaynadıktan sonra ateşin altını kısın ve balık köftelerini 5 dakika pişirin. Piştikten sonra streç filmi yavaşça çıkarın.

Kırmızı şarap sos için:

Küçük bir tencerenin içerisine kırmızı şarap ve toz şekeri koyun ve karıştırın. Daha sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşin altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın (sosun 1/3?ü geriye kalacak şekilde). Bu süre sonunda sos tenceresini ateşten alın ve sosu soğumaya bırakın. Servis edeceğiniz zaman sosu biraz ısıtın (sos ılık ısıda olmalı).

Tabağınızın ortasına balık musları yerleştirin ve üzerine şarap sosu gezdirin.