ÜRÜNLERİMİZ

LİMONE PASTA Dİ PESCE

LİMONE PASTA Dİ PESCE

90 Gram        Morelli Limonlu Makarna
5 Adet            Çeri Domates
5 Adet            Orta Boy Temizlenmiş Karides
½ Adet            Temizlenmiş, Halka Doğranmış Kalamar
½ Adet            Limon Suyu
1 T.Kaşığı        Tuz
1 T.Kaşığı        Karabiber
1 T.Kaşığı        Monini Fesleğenli Zeytinyağı
1 Y.Kaşığı        Monini Üzüm Çekirdeği Yağı

Yarım litre suya tuz karabiber ve limon suyunu ilave edip bir sos tavasında kaynatın. Su kaynayınca önce kalamarları ilave edip 6 dakika haşlayın, kalamarları sudan çıkarın aynı suya karidesleri ilave edip 3 dakika haşlayın ve karidesleri kalamarlarla bir kaba alın, haşlama suyunu da saklayın. Deniz ürünlerini haşladığınız suya yarım litre su daha ilave edip kaynatın, makarnaları içine atın ve 10 dakika haşlayın. Kalamar ve karidesleri ikiye kesilmiş çeri domateslerle birlikte 2 dakika soteleyip makarnayı ekleyin ve ½ çay bardağı makarna suyu ilave edip 2 dakika pişirin. Ateşten aldığınız tavaya fesleğen
aromalı yağı ekleyip servis edin.