ÜRÜNLERİMİZ

MALEZYA USULÜ BAHARATLI TAVUK

MALEZYA USULÜ BAHARATLI TAVUK

120gr Tavuk Göğüs Eti

200 ml  Thai World Hindistan Cevizi Sütü

1 ykaşığıThaiagri Limon Otu

1 ykaşığı Kuru Soğan (ince doğranmış)

1 çkaşığı Shandong Zencefil Ezmesi

1 çkaşığı Mae Ploy Yeşil Köri Ezmesi

1 çkaşığı Thai World Demirhindi Ezmesi

1 çkaşığı Esmer Şeker

1 çkaşığı Lee Kum Kee Dark Soya Sosu

1 tkaşığı Thai World Balık Sosu

1 çkaşığı Zerdeçal

1 tkaşığı Daregal Dilimlenmiş Kişniş

½ çkaşığıKimyon

½ çkaşığıTarçın

½ çkaşığıMuskat (rende)

1 ykaşığı Sıvı Yağ

Karabiber

KIZARMIŞ PİLAV MALZEMESİ:

40 grElephant Basmati Pirinci (haşlanmış)

1 ykaşığı Çin Lahanası (ince kesilmiş)

1 ykaşığı Havuç (küçük küp)

½ adet Yumurta

1 ykaşığı Bezelye

1 tkaşığı Lee Kum Kee Soya Sosu

1 ykaşığı Sıvı Yağ

Tavuk etini az sıvı yağ ve yeşil köri ezmesi ile kavurun. Kalan malzemeyi ilave edip tavuğunuz pişene ve sosunuz kıvam alana kadar kaynatın. Sıvı yağı düz bir tavaya alın. İyice ısındıktan sonra çin lahanası dökün ve renk alana kadar kavurun. Havucu ve bezelyeyi ekleyin. Pirinci ekleyin.İyice kavurduktan sonra başka bir tavada iyice pişirdiğiniz ve kuruttuğunuz yumurtayı ekleyin. Soya sosu ile lezzetlendirip yemeğin yanında garnitür olarak servis edin