ÜRÜNLERİMİZ

MEE GORENG

MEE  GORENG

1 pk Shandong Ramen

1 ykaşığı Mae Ploy Yağda Biber

100 gr Piliç göğüs

1 ad Yumurta (çırpılmış)

½ ad Kuru soğan (ince kıyılmış)

1 ad Domates (Soyulmuş, çekirdeksiz, küp doğranmış)

1 avuç Soya filizi (tercihen sarı uçları ayıklanmış)

2 dilim Misket limonu (servis için)

1 ykaşığı Kızarmış arpacık soğan

Sos karışımı:

1 ykaşığı Lee Kum Kee Soya Sosu

1 ykaşığı Lee Kum Kee Fine Chili Sos

3 ykaşığı Ketçap

4 ykaşığı Tavuk suyu

Rameni, kaynar suda 3-4 dk haşlayın, süzdürün ve soğuk su ile yıkayın. Kızgın bir tavaya az sıvıyağ ekleyip, tavuk parçalarını kavurmaya başlayın. 30 sn kadar sonra yağda biberi ekleyin. Tavukların kızarmasına yakın soğanı ve arkasından sarımsağı ekleyin. Rameni ekleyip karıştırın ve sos karışımını dökün. Ramen sos karışımını emdiğinde, tavanın bir kenarına çekip açık tarafa yumurtayı dökün. Pişmeye başladığında yumurtayı da parçalara ayırarak ramenin içine karıştırın. Domatesi ve soya filizini de ekleyip kısa bir süre daha pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp, üzerine kızarmış arpacık soğan serpiştirerek ve misket limonu dilimi ile servis edin.