ÜRÜNLERİMİZ

MİNİ HİNT BURGER

MİNİ HİNT BURGER

150 gr                Dana Kıyma (az yağlı)
1 tkaşığı            Patak?s Balti Köri Ezmesi
1 tkaşığı            Daregal Donuk Kişniş
1 ykaşığı            Közlenmiş Patlıcan (püre)
1 çkaşığı            Lime Suyu
½ çkaşığı            Sarımsak (püre)
3 dilim                 Domates (küçük boy)
3 ad                Marul Yaprağı (küçük kesilmiş)
1 çkaşığı            Sızma Zeytinyağı
3 ad                Mini Hamburger Ekmeği
3 ad                Bambu Kürdan (9cm)
                Tuz

Kıymayı, balti köri ezmesini ve kişnişi harmanlayın ve tuz ile lezzetlendirdikten sonra 50 gr lık üç parçaya bölüp yuvarlayın ve 1-2 saat dinlendirin. Közlenmiş patlıcan püresini, lime suyunu, sarımsağı ve sızma zeytinyağını karıştırıp tuz ile lezzetlendirin. Dinlendirdiğiniz köfteleri üzerinden hafifçe bastırarak bir tavada pişirin. Ekmeklerin alt parçasına közlenmiş patlıcanı sürüp, köfteyi üzerine yerleştirin. En üste domates ve yeşilliği koyup ekmeği kapatın. 9 cm?lik bambu kürdan ile sabitleyin ve servis edin.