ÜRÜNLERİMİZ

ÖRDEK BONFİLE

ÖRDEK BONFİLE

3 adet Rugié Ördek Bonfile ( Tenderloin )

30 gr Tipiak Polenta

5 gr Hügli Gravy Sos

50 ml Su

3 y. kaşığı Sıvıyağ

100 ml Tavuk suyu

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Küçük bir tencerenin içerisine su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra gravy sosu koyup kısık ateşte istenilen kıvama gelinceye kadar çırpma teli yardımı ile karıştırın.

Ördek bonfileleri tuz, sıvıyağ ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirip teflon tavada pişirin.

Tencerenin içerisine tavuk suyu ve tuz koyup kaynatın daha sonra polentayı ilave edip karıştırmaya başlayın. Tavuk suyunu iyice çektikten sonra bir kabın içerisine boşaltın ve soğutun. Soğuduktan sonra +4 dolabınızda 1 gün bekletin. Tekrar ısıtmak için ise kare, yuvarlak veya dikdörtgen şeklinde dilimlediğiniz polentayı 200°C?ye ayarladığınız fırında ısıtın.

Polentayı bir tabağa koyun üzerine ördek bonfileyi ekleyin ve üzerine gravy sosu gezdirin.