ÜRÜNLERİMİZ

ÖRDEK KİŞ, BAHARAT SOS İLE

ÖRDEK KİŞ, BAHARAT SOS İLE

2 ad.            Pidy Kiş
1 ad.            Rougie Ördek But
1 ad.            Rougie Ördek Yağı
2 y.kaşığı        Shandong Shiitake Mantarı Dilimlenmiş (küçük küp doğranmış)
1 t.kaşığı        Daregal Arpacık Soğan
1 t.kaşığı        Acetum Soya Soslu Balzamik Glaze Sosu
1 t.kaşığı        Magic seasoning Blends Tavuk Baharatı
11 gr.            Hugli Baharat Sos
            Sel de Guarande Tuz
100 ml.            Süt
1 y.kaşığı        Havuç (küçük küp doğranmış)
1 y.kaşığı        Kabak (küçük küp doğranmış)
1 y.kaşığı        Kereviz Sapı (küçük küp doğranmış)
1 t.kaşığı        Ceviz (kıyılmış)
1 ç.kaşığı        Sarımsak (püre)
2 ad.            Kültür Mantarı (ince halka kesilmiş)
1 y.kaşığı        Taze Kaşar Peyniri (rende)
2 y.kaşığı        Su    
                     Karabiber
                     Karışık Yeşillik

Ördek butu yağsız kızgın tavada mühürleyin. Bir küvete alın ve üzerini kapatacak kadar ördek yağı ile kapatın. Küvetin ağzını alüminyum folyo ile hava geçirmeyeceği şekilde kapatın ve önceden ısıtılmış 110?C fırında 4 saat pişirin.

Pişirme işlemi sonrası, ördek butu ılınmaya bırakın ve etlerini kemiklerinden ayırın. Ördeğin yağını daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Ördek etlerinden 100 gr. alın. Ördek etlerini küçük parçalar olacak şekilde kesin; shiitake mantarları, havuç, kabak, kereviz sapı, sarımsak, arpacık soğan ile birlikte kısık ateşte pişirin, bu işlemde sıvıyağ yerine az miktarda ördek yağından kullanın. 2 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra,  suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Suyunu çekince ateşten alın, tuz ve karabiber ile tatlandırıp, soğumaya bırakın.

Kişleri önceden ısıtılmış 175?C de ki fırında 2 dakika ısıtın.dışarı alın. Ördek etli harcı kişlere doldurun, üzerini kapatacak şekilde kültür mantarlarını dizin. Peyniri üzerine serpin ve 175?C fırında peynirler eriyene kadar pişirin.

Balzamik sos ve yeşillikler ile servis edin.