ÜRÜNLERİMİZ

PESTOLU RİSOTTO

PESTOLU RİSOTTO

1 adet Soğan ( ince kıyılmış)

1 diş Sarımsak (kıyılmış)

4 ç.kaşığı Zeytinyağı

400 gr Scotti Arborio Pirinci

2 litre Sebze suyu veya tavuk suyu

3 ç.kaşığı Sacla Pesto - Fesleğenli Makarna Sosu

3 ç.kaşığı Krema

50 gr Parmesan peyniri (rendelenmiş)

1 ç.kaşığı Tereyağı

3 yaprak Fesleğen (doğranmış)

Tuz- biber

Geniş bir tencereye yağı koyup, ısındıktan sonra soğanları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin ve risotto pirincini ekleyin. Pirinçleri 3 dakika kadar kavurduktan sonra azar azar sebze suyunu (veya tavuk suyu) ilave edin, suyunu çekince pestosunu ilave edin. Tuzunu, biberini ve kremayı ekleyin. Tadına bakın, dilerseniz biraz daha su ilave edip pişirebilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra parmesan peynirini ve tereyağını ilave edip karıştırın. Kıyılmış fesleğen ile servis edin.