ÜRÜNLERİMİZ

PİLİÇ BİRYANİ

PİLİÇ BİRYANİ

4 adet Piliç but (derisiz, kemiksiz)

1,5 y.kaşığı Süzme yoğurt

1 t.kaşığı Tuz

1 y.kaşığı Patak?s Garam Masala Köri Ezmesi

500 gr Elephant Basmati Pirinci

½ s.bardağı Tereyağı (eriyip ılıtılmış)

½ s.bardağı Ilık süt

1 t.kaşığı Safran

1 tutam Patak?s Rajah Garam Masala Baharat Karışımı

Geniş bir kapta piliç butlarını, köri ezmesi, yoğurt ve tuz ile marine edin. 30 dakika dinlendirin (bir gece beklerse daha lezzetli olur.) Bir tencereye 3 litre su koyup kaynatın. Basmati pirincini %80? i pişecek şekilde pişirin ve süzün. Dolaptaki marine edilmiş pilici çıkartıp derin bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine haşladığınız pirinci dökün. Sütü hafifçe ısıtıp safranı bir süre içinde bekletin. Üzerine ılık tereyağını, baharat karışımını ve safranlı sütü gezdirin. Alüminyum folyo ile sıkıca sarın. 170 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin ve servis edin.