ÜRÜNLERİMİZ

PORÇİNİ MANTARLI RISOTTO

PORÇİNİ MANTARLI RISOTTO

100gr Scotti Carnaroli Pirinç

1 ykaşığı Zeytinyağı

½ ad Küçük kuru soğan (ince kıyılmış)

½ diş Sarımsak

50 ml Beyaz şarap

600 ml Tavuk veya sebze suyu

2 ykaşığı Pronto Fresco Dilimli Porçini Mantarı

1 ykaşığı Tereyağı

2 ykaşığı Galbani Grana Padano Peynir (rende)

1 ykaşığı Kıyılmış maydanoz

Soğanları ve sarımsağı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve etrafını yağla kaplayana kadar kısa bir süre kavurun. Beyaz şarabı ekleyin ve çektirin. Daha sonra her defasında yarım su bardağı kadar olmak üzere tavuk suyunu ekleyip çektirerek, pirinçler istediğiniz kıvama gelene kadar aynı işlemi tekrar edin. Bu arada sürekli karıştırmaya devam edin. Pirinçler istediğiniz kıvama yaklaştığında mantarları ekleyin kısa bir süre daha kavurun. Çok kurumamasına dikkat edin gerekiyorsa bu aşamada da tavuk suyu ekleyin. Son olarak ocaktan alıp tereyağı, garana padano peyniri ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp biraz taze çekilmiş karabiber ekleyin. Extra peynirle birlikte servis edin.