ÜRÜNLERİMİZ

RİSOTTO TOPLARI

RİSOTTO TOPLARI

150 gr Scotti Arborio Pirinci

¼ ad Kuru soğan (ince kıyılmış)

2 y.kaşığı Parmesan (rendelenmiş)

1 y.kaşığı Tereyağı

2 y.kaşığı Zeytinyağı

2 s.bardağı Sebze suyu veya tavuk suyu

3 yaprak Fesleğen (ince kıyılmış)

1 parça Mozzarella peyniri (3 cm küp kesilmiş)

4 y.kaşığı Sacla Domates ve Fesleğenli Makarna Sosu (ısıtılmış)

Tuz-karabiber

Pane Malzemesi:

200 gr Shandong Panko ( Japon ekmek kırıntısı)

100 gr Un

3 adet Yumurta (çırpılmış)

 

Geniş bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Soğanları ilave edip 2 dakika kavurun ve risotto pirincini ilave edin. Pirinçleri 2 dakika kavurun ve azar azar sebze veya tavuk suyunu ilave edin. Tuzunu biberini koyup suyunu çekene kadar karıştırın. Piştiğinden emin olmak için tadına bakın. Dilerseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz. Ocaktan alıp tereyağını, parmesan peynirini ve fesleğeni ilave edip karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 40 gramlık parçalara ayırın, başparmağınızla ortasını açıp mozzarella peynirini koyun ve yuvarlayarak kapatın. Sırasıyla un, yumurta, panko ile kaplayıp derin yağda kızartın. Isıtılmış domates ve fesleğenli makarna sosu üzerinde servis edin.