ÜRÜNLERİMİZ

SİNGAPUR TAVUKLU PİLAV

SİNGAPUR TAVUKLU PİLAV

Tavuk Malzemeleri:

1 ad. Bütün piliç (1800 gr)

10 cm Zencefil (dilimlenmiş)

2 ad. Yeşil soğan

1 tutam Deniz tuzu

Pilav Malzemeleri:

1 ç.kaşığı Lee Kum Kee Susam Yağı

2 y.kaşığı Sıvıyağ

3 diş Sarımsak (püre)

1 ç.kaşığı Zencefil (püre)

2 s.bardağı Golden Phoenix Yasemin Pirinci (yıkanmış ve suda bekletilmiş)

2 s.bardağı Tavuğun pişme suyundan

Tuz

Acı Sos Malzemeleri:

1 y.kaşığı Yeşil limon suyu

2 y.kaşığı Tavuğun pişme suyu

2 ç.kaşığı Şeker

4 y.kaşığı Thai World Sriracha Acı Biber Sosu

4 diş Sarımsak (püre)

1 ç.kaşığı Zencefil (püre)

Pilici yıkayın. İçini deniz tuzuyla güzelce lezzetlendirin. Zencefil ve yeşil soğanı içine doldurun. Bir tencereye yerleştirin. Üzerine geçecek kadar su doldurun ve kaynayana kadar ısıtın. Ateşi kısıp 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra tencereden alıp buzlu bir suyun içine koyarak pişmesini durdurun. İçindeki zencefil ve soğanı çıkartıp atın. Pişme suyunu süzüp bir kenarda saklayın. Pirinç için bir tencereye sıvıyağ koyup ısıtın. Zencefil ve sarımsak püresini ilave edin ve yakmadan kavurun. Pirinç ve yeteri kadar tuz ilave edin ve 2 dakika kavurun. Susam yağını ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin. Acı sos malzemelerini blenderde karıştırın. Pilici parçalara ayırın, pilavın yanına koyun. Yanında acı sos ve tavuğun pişme suyu ile servis edin. Pişme suyunu tavuğun yanında çorba olarak servis ederken dilerseniz Lee Kum Kee Soya Sosu ve ince kıyılmış yeşil soğan da ilave edebilirsiniz.