ÜRÜNLERİMİZ

SOMEN ÇORBASI

SOMEN ÇORBASI

80 gr Jfc Somen

1 t.kaşığı Lee Kum Kee Susam Yağı

2 su bardağı Tavuk Suyu

1 t.kaşığı Mizkan Mirin Honteri (alkolsüz pişirme pirinç şarabı)

1 t.kaşığı Shinshu Shiro Miso (beyaz soya fasulyesi ezmesi)

1 diş Sarımsak (kıyılmış)

1 t.kaşığı Zencefil (kıyılmış)

4 y.kaşığı Lee Kum Kee Soya Sosu

Garnitür

1 parça piliç but(haşlanmış)

½ adet yumurta (haşlanmış)

2 adet Silver River Yeşil Kuşkonmaz (17 cm) (haşlanmış)

3 adet Shandong Kuru Şitake Mantarı (ikiye bölünmüş haşlanmış)

Someni derin bir kaba alın, üzerine geçecek kadar sıcak su koyun, yumuşayana kadar bekletin ve süzün. Zencefili ve sarımsağı susam yağında soteleyin, tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca içine soya sosu, mirin ve misoyu ilave edin. Kaynayınca süzün. Someni kaynar suda kısa bir süre ısıtıp derin bir çorba kasesine alın. Üzerine süzdüğünüz karışımı dökün. Garnitürlerinizi üzerine yerleştirin ve tadını kontrol edin. Dilerseniz biraz acı sos veya soya sosu ilave edebilirsiniz.