ÜRÜNLERİMİZ

TABASCO SOSLU KARİDES VE ROTİ PARATHA

TABASCO SOSLU KARİDES VE ROTİ PARATHA

140 Gram    Orta Boy Kuyruklu Karides    
1 T.Kaşığı    Tabasco Chipotle Sos
1 T.Kaşığı    Tabasco Garlic Sos
1 Ç.Kaşığı    Daregal Kişniş        
¼  Adet        Lime( kabuğu)
2 Diş        Sarımsak
1 T.Kaşığı    Daregal Arpacık Soğan
1 Y.Kaşığı    Zeytinyağı
90 Gram     Tereyağı
2 Adet        Spring Home Roti Paratha
EKŞİ KREMA İÇİN;
150 Gram    Süzme Yoğurt
50 Gram    Fiero Şekersiz Krema
1 çkaşığı    Limon Suyu

Karidesleri sadece kuyrukları kalacak şekilde ayıklayın,tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve karidesleri tabascolar,kişniş,zencefil,lime,sarımsak,soğan,zeytinyağı ve yumuşamış tereyağı ile marine edin ve en az birkaç saat bekleyin.Hazırladığınız karidesleri ızgaraya atmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletip marinasyonu biraz yumuşatın sonrada ızgarada 8 dakika kadar pişirin.
Roti paratha yı kızgın yağsız tavada ilk yüzünü 4 diğer yüzünü ise 3 dakika ısıtın.
Ekşi krema için yoğurt ve kremayı varsa mikserde yoksa çırpma teli ile iyice karışana kadar çırpın ve limon suyunu ekleyin. Hazır olunca roti paratha ve karidesler ile birlikte servis edin.