ÜRÜNLERİMİZ

TARHUNLU VE KARİDESLİ PATATES SALATASI

TARHUNLU VE KARİDESLİ PATATES SALATASI

55 gr.            JFC Tempura Pane Karışımı
1 ad.             La Costena Tütsülenmiş Jalapeno Biberi
1 ç.kaşığı        Fallot Tarhunlu Dijon Hardalı
1 y.kaşığı        Caviart Siyah Bitkisel İmitasyon Hardal
1 y.kaşığı        Kuru Üzüm
1 y.kaşığı        Kuru İncir (küçük küp kesilmiş)
1 y.kaşığı        Bal
100 gr.            Lahana (ince şifon kesilmiş)
20 gr.             Sel de Guerande Tuz
14 ad.            Karides
14 ad.            Baby Patates
1 ad.              Limon Suyu
100 gr.            Su
Göbek Salata (ince şifon kesilmiş)
                    Zeytinyağı
Fleur de Sel Tuz
                     Karabiber
                      Buz

Tempura ununu, bir  karıştırma kabına alın, soğutulmuş suyu azar azar una ekleyin. Karışımı bir elekten geçirin ve oluşan topaklardan kurtulun.

Karidesleri karıştırıp eliniz yardımıyla, un karışımına batırdıktan sonra teker teker, 180?C ?de ki fritoze bırakın. Etrafı iyice kızarınca peçete yardımıyla fazla yağından kurtulun ve tuzlayın.
Lahanaları bir kaba alın, üstlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyin, üzerine 2 yemek kaşığı tuz ekleyin ve streçle ağzını kapatın. Soğuyana kadar bekleyin, daha sonra suyunu süzün ve lahanaları soğuk suyun altında tuzundan arınana kadar yıkayın.

Patatesleri kaynar suda haşlayın. Bıçakla pişmelerini kontrol edin. İçinin az diri kalacağı şekilde sudan çıkarın ve buzlu suda şoklayın. Kabuklarını soyun ve 4 eşit parçaya kesin.

Kuru üzümleri kaynar suda yaklaşık 1 dakika veya yumuşayana kadar bekletin. Suyunu süzün ve kenara alın.

Jalapeno biberini, tarhunlu hardalı, balı ve limon suyunu blender yardımıyla püre haline getirin.

Karidesleri, patatesleri, kuru üzüm ve inciri, lahanayı ve sosu harmanlayın. Göbeği salata tabağına alın, salatayı üzerine koyun ve havyar ile ılık servis edin.