ÜRÜNLERİMİZ

TATLI-EKŞİ SOSLU TAVUK

TATLI-EKŞİ SOSLU TAVUK

300 gr Piliç göğüs (küp doğranmış)

1/2 ad Kırmızı biber (tavukla aynı büyüklükte doğranmış)

1/2 ad Kuru soğan (tavukla aynı büyüklükte doğranmış)

8 ykaşığı Lee Kum Kee Tatlı-Ekşi Sos

1 su bardağı un

1 ykaşığı Tapioca nişastası

1 çkaşığı kabartma tozu

1 ad yumurta sarısı

Tuz, biber,tavuk suyu,

Un , nişasta, yumurta sarısı ve kabartma tozunu derin bir kapta yaklaşık bir su bardağı kadar su ile karıştırın. Bulamaç boza kıvamında olmalıdır. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin. Tavuk parçalarını tuz ve biberle lezzetlendirin. Bulamacın içine atın, daha sonra bulamacın içinden tek tek alarak 180°C ye ısıtılmış sıvı yağda, altın sarısı olana kadar kızartın ve kenara alın. Daha sonra bir tavada veya vokta az sıvı yağ ilavesi ile biber ve soğanları öldürmeden hafifçe soteleyin. Tavuğu ve tatlı-ekşi sosu ekleyin. İki yemek kaşığı kadar da tavuk suyu ekleyin. Sos kaynayıp tavukların etrafını kapladığında ocaktan alabilirsiniz.