ÜRÜNLERİMİZ

TAYLAND USULÜ IZGARA TAVUK

TAYLAND USULÜ IZGARA TAVUK

300 ml Chaokoh Hindistancevizi Sütü

3 diş Sarımsak

2 ad Küçük chili biberi

1 tkaşığı Rende zencefil

½ subardağı Taze kişniş

1 ad Limon kabuğu rendesi ve suyu

3 ykaşığı Lee Kum Kee Soya Sosu

1 ykaşığı Squid Balık Sosu

1 ykaşığı Kahverengi şeker

4 ad Piliç but veya derili göğüs

1 ykaşığı Ayçiçek yağı

Garnitür:

8 ad Yeşil Kuşkonmaz

2 ad Kırmızı biber (kalın çubuklar halinde kesilmiş)

1 ykaşığı Mae Ploy Yağda Biber Püresi

3 ykaşığı Tavuk suyu

Marinasyonu hazırlamak için, hindistancevizi sütü, biber, sarımsak, zencefil, kişniş, limon kabuğu ve suyu, soya sosu, balık sosu ve şekeri blendera koyup, pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Eğer derili piliç eti kullanıyorsanız, deri tarafına keskin bir bıçakla birkaç kesik yapın. Piliçleri bir kaba yerleştirin. Marinasyondan az bir miktar daha sonra sos olarak kullanmak üzere bir kenara ayırın. Kalan marinasyonu piliçlerin üzerine döküp, bir kaç saat marine edin. Piliçleri marinasyondan alıp ızgarada pişirin. Bu arada sebzeleri yağda biberle birlikte kavurun, biraz tavuk suyu ekleyip çektirin. Marinasyondna sos için ayırdığınız kısmı ısıtın. Izgara pilici sebzeler ve sos ile servis edin.