ÜRÜNLERİMİZ

TERİYAKİ SOSLU DANA BONFİLE

TERİYAKİ SOSLU DANA BONFİLE

Marinasyon için;
150 gr             Dana bonfile (madalyon kesilmiş)
2 y.kaşığı        Lee Kum Kee Teriyaki Sos
1 t.kaşığı        Daregal Tarhun otu
1 ç.kaşığı         Sarımsak (püre)
1 y.kaşığı        Sıvı yağ
            Tuz
            Karabiber

Sote Shiitake ve Porcini mantarları için,
1 y.kaşığı        Greci Dilimli Porçini Mantarı
1 y.kaşığı        Shandong Kuru Shiitake Mantarı (orta kalın jülyen kesilmiş)
1 t.kaşığı        Daregal Dilimlenmiş Fransız Soğanı
1 y.kaşığı        Mızkan Mirin Honteri Pirinç Şarabı
1 y.kaşığı        Maydanoz (kıyılmış)
1 ç.kaşığı         Tereyağ
1 t.kaşığı        Sıvı yağ
            Tuz
            Karabiber

Marinasyon malzemelerini karıştırıp Dana Bonfile?yi  sosun içinde en az 1 saat marine edin. Sıcak ızgara üzerinde istenilen pişme derecesine kadar pişirip, dinlendirin.
Kuru shiitake mantarını bir kaba alın ve üzerine kaynar su ekleyin, 1 dakika içinde bekletin. Sudan çıkardıktan sonra orta kalın jülyen kesin ve kenara alın.
Sıvı yağı tavaya koyun ve ısınınca Fransız soğanını ilave edin. 10 saniye soteledikten sonra porçini mantarını ve doğranmış shiitake mantarını ekleyip karıştırın. Mantarlar ve soğanda pişmeye başlayınca pirinç şarabını ekleyin ve çektirin.Tereyağını, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip etin altında servis edin.