ÜRÜNLERİMİZ

TIKKA MASALA SOSLU,ISPANAKLI BONFİLE DİLİMLERİ

TIKKA MASALA SOSLU,ISPANAKLI BONFİLE DİLİMLERİ

120 gr Bonfile

8-10 AdetBaby Ispanak

40 gr Elephant Basmati Pirinci

2 Çkaşığı  Patak?s Tikka Masala Köri ezmesi

3 ykaşığıKrema

1 çkaşığıParmesan Rende

1 ykaşığıTereyağı

1 tkaşığıFile Badem

1 tkaşığıSıvı Yağ

Bonfileyi 2cm lik parçalar halinde kesin. Tikka masala ile marine edin. Mümkünse 1 saat dinlendirin. Basmati pirincini az tuzlu suda 6-8 dk haşlayın. Daha sonra süzdürün. Süzgeçteyken üzerine bir kapak kapatarak kendi buharında demlendirin. Bir tavaya sıvı yağı dökün ve bonfileleri bu yağda soteleyin. Ispanakları ekleyip fazla öldürmeden kremayı ilave edin . Kremayı hafif çektirin. Ocaktan almadan hemen önce permesan rendeyi ekleyip bağlayın. Başka bir tavada tereyağı eritin. Basmati pirincini bu yağda çevirip derin bir tabağa alın. Üzerine bonfileyi bir kaşık yardımı ile yerleştip tavada kalan sosu üzerine gezdirin. File bademleri serpiştirerek servis edin.