ÜRÜNLERİMİZ

YEŞİL KÖRİLİ TAVUK

YEŞİL KÖRİLİ TAVUK

1 ykaşığı Ayçiçek yağı

½ ad Orta boy soğan (yemeklik doğranmış)

2 tkaşığı Mae Ploy Yeşil Köri Püresi

1 ad Chaokoh Hindistancevizi Sütü

2 tkaşığı Squid Balık Sosu

3 ad Tavuk göğsü

1 ad Patlıcan (2 cm çubuklar halinde kesilmiş)

1 ad Kırmızı biber (jülyen doğranmış)

½ subardağı   Tavuk suyu

2 ykaşığı Fesleğen (kıyılmış)

2 ykaşığı Limon suyu

1 tkaşığı Kahverengi şeker

Patlıcan ve biberi kızgın yağda kızartıp bir kenara alın. Üç adet tavuk göğsü için yeterli büyüklükteki bir tencerede soğan ve yeşil köri püresini sıvıyağda kavurarak başlayın. Soğanlar yumuşadığında, hindistancevizi sütü, tavuk suyu, balık sosu ve şekeri ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Tavuğu ilave edip kısık ateşte tavuklar pişene kadar zaman zaman karıştırarak pişirin. Tavuklar piştiğinde limon suyu, patlıcan ve fesleğeni ilave edip karıştırın. Tuzunu kontrol edin. Servis tabaklarına alıp, üzerinde kırmızı biber ve fesleğenle ve yanında Golden Phoenix Marka Yasemin Pirinci ile hazırladığınız pilavla servis edin.