ÜRÜNLERİMİZ

ZERDEÇALLI TAVUK

ZERDEÇALLI TAVUK

120 grTavuk But (derili, kemiksiz)

½ çkaşığıZerdeçal

1 ykaşığı Un

100 ml  Su

12 gr  Hügli Demi Glace Sos

½ çkaşığıLee Kum Kee Fasulyeli Acı Biber Sosu

1 çkaşığı Lee Kum Kee Susam Yağı

40 gr  Xiamen Yumurtalı Çin Eriştesi

1 tkaşığı Lee Kum Kee Soya Sosu

2 ykaşığı Sıvı Yağ

Tuz-Karabiber

Düz bir tavaya 1 ykaşığı sıvı yağı alın ve iyice ısıtın. Zerdeçal ve unu karıştırın. Tavuk etinin sadece derisini bu karışıma bulayın.. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip ısıttığınız yağda sadece derili tarafını kızartın.  . Derisi renk alıp çıtır hale gelince önceden 175°C ısıttığınız fırında, derili kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirip 9-10 dk pişirin. Suyu bir sos tavasına alın ve kaynatın. Demi glace sosu ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Son aşamada sosun altını kapatmadan önce fasulyeli acı biber sosunu ve susam yağını ekleyip bir kere daha karıştırın ve sosu ocaktan alın. Derin bir kaba noodle ı yerleştirin ve üzerini geçecek şekilde kaynamış sıcak su dökün. Bu şekilde istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar 13-15 dk dinlendirin ve süzün. Vok tavaya kalan sıvı yağı alın ve ısındıktan sonra noodle ı ekleyip bir dakika kavurun ve soya sosu ile lezzetlendirip servis tabağına alın. Tavuk butları ve demiglaze sosla servis edin.